Odboráři z British Airways oznámili data stávky

March 15, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Letecká doprava.

Odborová organizace Unite, sdružující většinu personálu British Airways, vydala v pátek tiskovou zprávu s daty stávky. Bude se jednat o 20.-22. a 27.-30. března, tedy období sobota-pondělí, resp. sobota-úterý. Len McCluskey, šéf odborové organizace, opětovně projevil zájem “pracovat s British Airways” na podmínkách přijatelných pro obě strany, ovšem zároveň nevyvrátil možné termíny dalších stávek po Velikonocích.

Stávka se nebude týkat všech letů, část z nich zůstane zachována za pomoci zaměstnanců z jiných složek. Unite také bude organizovat hlasování o nové nabídce vedení firmy, které by se mělo uskutečnit tuto středu. Pokud hlasování dopadne ve prospěch návrhu, mohou být “stávky okamžitě zrušeny”, uvedl dále McCluskey.

Pro cestující byly vydány také informace o tom, jak se zachovat a co dělat v současné situaci. Zákazníci mají možnost vyměnit si lety z daného období za kterékoli jiné v letošním roce, finanční náhrada bude poskytována na všechny lety do doby, než bude rozhodnuto o finální podobě letového řádu. Poté bude možnost získat finance zpět pouze za ty lety, které budou oficiálně zrušeny.

Linky na dlouhé vzdálenosti, které mají svůj začátek nebo cíl na letišti Londýn Gatwick, nebudou stávkou nijak ovlivněny, a proto se na ně ustanovení o změně letenek neuplatňuje. 50 % z linek na krátkou vzdálenost bude také spadat do kategorie neovlivněných, stejně jako veškeré lety z letiště Londýn City (včetně velmi výnosného spoje do New Yorku). Jedinou nejistotou zůstává hlavní přestupní bod Londýn Heathrow, kde by mělo zůstat “pouze minimum nutných zaměstnanců”.

Zdroj: cheapflights.co.uk

Články na podobné téma:


Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *