Palubní personál British Airways bude znovu hlasovat o stávce

December 17, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky.

Looky what I found! :-) I can't even fit it in my frame. #avgeek
Creative Commons License photo credit: JL Johnson | User47

British Airways obdržely v úterý oznámení od odborářské organizace Unite, že od 21. prosince do 21. ledna vyhlašuje hlasování o stávce a dalších čtyřech návrzích. Unite sdružuje většinu palubního personálu, který pracuje pro britské aerolinky. Hlasování přes konec roku znamená, že se cestující ve sváteční období se nemusejí obávat zdržení nebo rušení letů.

“Čtyři z pěti návrhů pro British Airways neznamenají žádné náklady, pouze umožní, aby se k palubnímu personálu zachoval respekt a úcta a skočila tak atmosféra perzekuce,” uvedl ve svém prohlášení šéf Unite Tony Woodley. “Pátý návrh se týká zabránění BA v přijímání lidí za téměř minimální mzdu a tím ničení značky BA.”

British Airways popsaly chování Unite jako “nefunkční” a poznamenaly, že “Unite dostala určité podmínky v říjnu. Minulý týden s námi chtěla jednat, ale místo toho zahajuje hlasování o stávce.” Nenastoupení do práce je prý krokem, který neodpovídá nízké závažnosti problémů, které chtějí vyřešit během obnovených jednání.

Po zkušenostech z minulých stávek je dopravce připraven provozovat nijak neomezený provoz na letištích Gatwick a Londýn City, významnou část letů na krátkou vzdálenost a veškeré lety na dlouhé vzdálenosti na svém domovském letišti Heathrow. Spory s odboráři z Unite již téměř 2 roky.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *