Stávka v British Airways je na spadnutí

February 19, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky.

I když budou oficiální výsledky interních voleb zaměstnanců British Airways (BA) ohlášeny až v pondělí 22. února, podle zpravodajů The Evening Standard dopadlo hlasování stejně jako před Vánoci, tedy ve prospěch vyhlášení stávky. Pro BA by tento krok jejich zaměstnanců mohl mít velmi negativní důsledky. Před několika dny přitom obdržela dlouho očekávaný předběžný souhlas s fúzí s American Airlines.

Zaměstnanci BA a jejich vedení jsou v neustálém sporu od doby, kdy se kvůli snižování počtu personálu velmi zhoršily pracovní podmínky na dlouhých trasách. Odborová organizace Unite již jednou stávku vyhlásila, ale anglický Nejvyšší soud ji téměř “za pět minut dvanáct” svým rozhodnutím zrušil kvůli nejasnostem při hlasování. V lednu tedy Unite vyhlásila nové sčítání hlasů mezi svými 12 tisíci členy.

Analytici již během ledna předpovídali kompromisní dohodu, ale minulý týden se napětí mezi stranami opět navýšilo – vedení BA vyhodilo 15 zaměstnanců, které obvinilo ze šíření špatné pověsti na sociální síti Facebook. zaměstnanci prý přirovnávali chování vedení ke Gestapu.

Články na podobné téma:


Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *