Fúze British-Iberia vstupuje v platnost; zaměstnanci chtějí znovu stávkovat

January 26, 2011 | By admin | Filed in: Aerolinky.

SFO British Airways Boeing 747-400 Northwest  757
Creative Commons License photo credit: wbaiv

Spojení aerolinek British Airways a Iberia formálně vešlo v platnost. To mimojiné znamená, že v pátek se přestaly obchodovat akcie samostatných společností a od pondělka jsou nahrazeny podíly na novém konsorciu International Airlines Consolidated Group. Podle počtu přepravených pasažérů je nyní čtvrtou největší aerolinkou světa, po Lufthansa Group, Air France KLM Group a Ryanair. Obě aerolinky si nadále ponechají svá jména a brand.

Tato zpráva byla ovšem přehlušena zprávou odborové organizace Unite, která v pátek vydala zprávu o tom, že zaměstnanci “drtivě souhlasí” s dalšími stávkami. “Vedení BA se nyní zcela určitě musí vzbudit a naslouchat hlasu jejich zkušených a oddaných zaměstnanců. Tento spor bude ukončen během jednání, ne během konfrontací nebo výhružkami. K jednacímu stolu teď musí přijít vedení BA, my jsme připraveni,” hlásí organizace Unite. Udává také, že hlasování se zúčastnilo 75 % z 10 220 zaměstnanců sdružených v odborech, z nichž 78 % hlasovalo pro další stávky.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , , , ,

One comment on “Fúze British-Iberia vstupuje v platnost; zaměstnanci chtějí znovu stávkovat

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Tipy Na Cesty, oLétání. oLétání said: Fúze British-Iberia vstupuje v platnost; zaměstnanci chtějí znovu stávkovat http://is.gd/kLEGKP […]

    [WORDPRESS HASHCASH] The comment’s server IP (208.74.66.43) doesn’t match the comment’s URL host IP (74.112.128.10) and so is spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *