Jednání British Airways s odboráři stále "na ostří nože"

March 19, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Letecká doprava.

Po několika různých oznámeních během tohoto týdne ze strany britského národního dopravce British Airways a odborářského sdružení Unite, kteří na tento a příští víkend vyhlásili stávku, došlo k zajímavé situaci. Obě strany totiž včera zasedly k jednacímu stolu na půdě britského Odborového svazu (TUC), aby hovořily o podmínkách odvrácení stávky.

Jednání pokračují ještě i dnes, ale naděje na (z pohledu cestujících) úspěšný konec se pravděpodobně nenaplní. Odbory totiž hned v začátku zasedání smetly ze stolu novou nabídku vedení BA, představenou zástupcem Willie Walshem, a žádaly diskuzi o jejich původním návrhu z minulého týdne, který BA odvolaly v návaznosti na krach jednání. Walsh ovšem tuto variantu odmítá – aerolinky již samotným vyhlášením dat stávky přišly o přibližně 27 milionů liber kvůli vráceným letenkám nebo výměně za lety v jiné termíny.

Aerolinky doufají, že pokud poslední rozhovory – označené jako “visící na vlásku” – selžou, že budou schopni zabezpečit alespoň 60 % svých letů, a to jak za pomocí svých vlastních zaměstnanců z jiných divizí, tak 23 letadel (včetně personálu) vypůjčených odjiných aerolinií. Další ranou pro tyto plány bylo prohlášení palubního personálu ze spřátelených odborových organizací v Austrálii, Francii, Německu a Spojených státech, jejichž někteří zaměstnanci se hodlají ke stávce demonstrativně připojit.

Zdroj: cheapflights.co.uk

Články na podobné téma:


Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *