Britský Nejvyšší soud opět zrušil stávku v British Airways

May 19, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Letecká doprava.

Poté, co britský Nejvyšší soud opětovně zamítl nároky odborových organizací na zahájení stávky v British Airways, začaly aerolinky postupně obnovovat své linky, které již ohlásil jako zrušené. Jedná se zejména o spojení z londýnského letiště Heathrow.

Soud odmítl povolit stávkovou pohotovost kvůli technickým nedostatkům a rozporům ve způsobu hlasování odborů o vyhlášení stávky proti interním směrnicím organizace. Stalo se tak již podruhé během 6 měsíců. Ředitelé odborů Tony Woodley a Derek Simpson upozorňují, že tento krok “nás nepřibližuje dohodě s BA ani o jediný den.” Pokud se jim podaří odvolání proti poslednímu rozhodnutí, budou ve stávce pokračovat alespoň ve zbývajících ohlášených termínech.

BA odhadují, že budou schopni provozovat asi 90 % plánovaných letů na dlouhé vzdálenosti (původně pouze 50 %) a také 50 % krátkých letů z letiště Heathrow. Veškeré lety z dalších londýnských letišť Gatwick a City by měl proběhnout podle letových řádů – s omezením vyplývajícím z ohrožení sopečným prachem.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , ,

One comment on “Britský Nejvyšší soud opět zrušil stávku v British Airways

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *