Soudy v Británii změnily rozhodnutí v kauze stávky v BA

May 21, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky.

Britské aerolinky British Airways se musí vrátit zpět ke krizovým plánům, které mají pomáhat v dobách stávky zaměstnanců. Britský odvolací soud totiž zrušil rozhodnutí o neplatnosti jejího vyhlášení a zaměstnanci tak mohou začít stávkovat. “Jsme velmi zklamáni, že odvolací soud dal za pravdu Unite a že odboráři chtějí pokračovat v těchto zbytečných krocích,” vyjádřily BA ve svém prohlášení.

Zároveň podotkly, že jsou si “jisti, že tisíce zaměstnanců se ke stávce nepřidá” a tím pádem bude pokračovat neúspěšné tažení Unite, kdy “jejich stávky byly už dvakrát a dvakrát selhaly.” I přesto britská média odhadují ztráty 4 pětidenních stávek na 138 milionů liber.

Výrok odvolacího soudu znamená, že stávka by teoreticky mohla začít okamžitě, ale odborová organizace Unite ještě první den stávky neuvedla. Původní termíny byly 18.-22.5., 24.-28.5., 30.5-3.6 a 5.-9.6.

British Airways jsou dle svých slov schopné zajistit plný provoz na letištích Londýn Gatwick a Londýn City a z londýnského letiště Heathrow okolo 60 % letů na dlouhé vzdálenosti a 50 % na krátké.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *