Finnair nepřestává létat, i přes stále trvající stávku

December 9, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky.

Finnair at Salzburg airport
Creative Commons License photo credit: Leo-setä

Finská aerolinka Finnair je podle vlastního vyjádření “vážně ovlivněna” pokračující stávkou palubního personálu, která začala 30. listopadu. V pondělí se zastavily rozhovory mezi vedením firmy a odborářskou organizací, když odbory odmítly kompromisní řešení, které jim navrhnul státní prostředník Esa Lonka. V úterý se do stávky přidaly další sdružení – je tak omezen provoz dodávek paliva, občerstvení, odmrazování, nákladní přepravy a poštovních služeb.

“Jsme schopni provozovat asi 35 % letů, což znamená, že přepravíme asi 48 % našich zákazníků,” uvedly dále aerolinky. Organizace pracovníků v dopravě v úterý zastavila dodávky paliva pro Finnair a odbory zaměstnanců v letectví rozšířily seznam letišť, které – jako podporu stávky – nebudou odbavovat letadla společnosti a navíc nebudou provádět opravy, údržbu a prohlídky letadel.

Finnair byl zatím schopen najít přes 100 členů posádky z jiných zdrojů a je rozhodnut pokračovat ve stávajícím režimu. Podle mluvčí Inky Ikonen jsou nestávkující zaměstnanci schopni zabezpečit přibližně 30 % letů.Od začátku stávky musel Finnair zrušit více než 1400 letů, což negativně ovlivnilo okolo 74 tisíc cestujících.

Jiné aerolinky, např. Blue1 nebo SAS, na letištích provozují své lety dle normálních řádů, protože pro pozemní práce používají jiného dodavatele.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *