Stávka v British Airways začíná dnes

May 24, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Letecká doprava.

Společný lídr odborových organizací Tony Woodley nabídl odklad jakékoliv akce ze strany zaměstnanců, pokud British Airways odvolají omezení transportu zdarma pro zaměstnance. Výsledek byl neúspěšný a “boj” mezi znesvářenými stranami pokračuje.

BA vydaly včera tiskovou zprávu, ve které litují zejména faktu, že jednání probíhají přes média a ne na půdě nezávislého orgánu. “Měli jsme dohodnuto, že budeme jednat u Acas (Advisory, Conciliation and Arbitration Service = nezávislá Služba pro poradenství, smíření a arbitráže), ale překvapilo nás, že odboráři z Unite toho nevyužili. Chceme odvolat omezení transportu, pokud zavedou všechny části naší dohody. Žádámě Woodleyho, aby se vrátil k jednacímu stolu a dokončil jednání, které jsme žádali.”

Prioritou BA je nyní pomoc cestujícím, kteří vinou stávky nemohou cestovat. Zajímavostí případu je i fakt, že jednání byla ukončema z důvodu chaosu poté, co do místnosti vtrhli příznivci Socialistické strany práce (Socialist Workers Party) rozčílení zprávami na Twitteru dalšího předáka odborářů Dereka Simpsona. Generální ředitel BA Willie Walsh uvedl, že byl “šokovaný a naštvaný”, že Simpson posílal zprávy během jednání.

Zdroj: thesun.co.uk

Články na podobné téma:


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *