Druhá víkendová stávka v British Airways bude

March 24, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky.

I přes výzvu odborového hnutí Unite, které sdružuje většinu leteckého personálu britských aerolinek British Airways, k pokračování v rozhovorech a jednáních o pracovních podmínkách se druhá vyhlášená stávka uskuteční v ohlášeném termínu, tedy mezi 27. a 30. březnem. “BA se musí probudit a pochopit, že tyto potíže se dají vyřešit pouze jednáním a dohodou,” prohlásil mluvčí Unite Tony Woodley.

“Zajímalo by mě, jak chtějí BA před svými akcionáři vysvětlit utrácení milionů kvůli stávce, když se rozhodli neakceptovat návrh na ušetření 55 milionů liber, který jsme jim sami předložili,” pokračoval dále Woodley. Podle odhadů organizace Unite stály pronájmy letadel od jiných společností okolo 18 milionů liber a mnoho spojů letělo bez plného obsazení nebo kompletně bez pasažérů.

BA odhaduje ztráty na 21 milionů, ale uvádí také, že přepravila během víkendu přes 86 tisíc pasažérů, tedy o 4 tisíce více než byl počet rezervovaných letenek v době vyhlášení stávky. Na dálkových trasách udává vytíženost 68 %, na kratších 69 % (údaje jsou za sobotu a neděli). Unite ovšem pochybuje o přesnosti těchto čísel a stěžuje si na manipulaci ze strany BA.

Zdroje: routesonline.com, cheapflights.co.uk

Články na podobné téma:


Tags: ,

One comment on “Druhá víkendová stávka v British Airways bude

  1. […] This post was mentioned on Twitter by oLétání, Tipy Na Cesty. Tipy Na Cesty said: Druhá víkendová stávka v British Airways bude | oLétání.cz: BA odhaduje ztráty na 21 milionů, ale uvádí také, že … http://bit.ly/dhAW5k […]

    [WORDPRESS HASHCASH] The comment’s server IP (208.74.66.43) doesn’t match the comment’s URL host IP (74.112.128.10) and so is spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *