Asociace evropských regionální aerolinií žádá kompenzace za sopečný prach

September 27, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Bezpečnost.

Asociace evropských regionálních aerolinií a některá letiště odmítají stanovisko evropských politiků a regulačních orgánů, kteří stále neučinili žádné kroky, kterými by kompenzovali ztráty dopravců během výluky letů v dubnu, způsobené sopečným prachem. Svého cíle nyní chtějí dosáhnout právní cestou.

“Politici v Evropě již dlouhou dobu odkládají ruce od těchto problémů; aerolinkám došla trpělivost a jsou tlačeny k tomu, aby hledaly jiná řešení, která by zarušila náhradu škod,” uvedla prezident asociace a generální ředitel Olympic Air Antonis Simigdalas. “Události v dubnu ukázaly, že letecká doprava je pro naši společnost nezbytná a vlády si musí uvědomit, jakou hodnotu přináší letecký průmysl.”

“Tržby mnoha našich členů byly špatné, ale náklady na náhradní jídla a ubytování pro cestující převýšily o 50 % ušlé tržby ze zrušených letů,” dodal předseda asociace Mike Ambrose. “Byla to hořká zkušenost, protože už v roce 2003 jsme upozorňovali na fakt, že evropské směrnice nejsou pro takto velké události vhodné. Ignorovali nás.”

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *