Africká letecká asociace vyjadřuje námitky vůči seznamu EU

April 9, 2010 | By admin | Filed in: Bezpečnost, Letecká doprava.

AAFRA – Africká letecká asociace vyjádřila své námitky vůči seznamu leteckých společností, kterým je zabráněno létat do vzdušného prostoru nad EU. Jejich hlavním argumentem je, že mezi zakázanými aerolinkami je drtivá většina právě z afrického kontinentu, což může u ostatních zemí vzbudit obavy z bezpečnosti provozu těchto společností.

“Ze 17 zemí, kterým je zakázáno do EU létat, je 13 z Afriky a celkem jde o 111 leteckých společností. Přiznáváme, že technický stav letadel v Africe není nejlepší, ale bezpečnosti je prioritou Asociace. I když může být seznam EU připraven s dobrým záměrem, jeho hlavním dosaženým úspěchem je podkopání mezinárodní důvěry v africké letecké společnosti,” uvedla ve svém prohlášení AAFRA.

Mluvčí AAFRA Nick Fadugba dále uvedl, že “největší prospěch z daného stavu mají evropské aerolinky, které létají do Afriky” a dále, že většina ze společností uvedených na seznamu nikdy neprovozovala linky do Evropy, neplánovala s touto službou začít, nemají žádné stroje, které by byly na evropské území schopné doletět nebo existují pouze na papíře a nikdy nevzlétly.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags:

One comment on “Africká letecká asociace vyjadřuje námitky vůči seznamu EU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *