S7 se v listopadu stanou jedenáctým členem aliance oneworld

September 25, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky.

Aliance oneworld oznámila, že 15. listopadu se rozšíří o ruské aerolinky S7, které se tak stanou jedenáctým členem skupiny. S7 pracuje na vstupu od loňského roku, podporovatelem během procesu jim byly British Airways.

Aerolinky se tak stanou teprve druhým ruským dopravcem, který je členem některé z aliancí, po Aeroflotu, který je součástí aliance SkyTeam již od roku 2006. Oneworld se tímto krokem otevřou nové trhy zejména v ruské vnitrostátní přepravě a v oblasti Kavkazu a střední Asie, protože S7 operuje svými pravidelnými linkami do mnoha zemí, kam dosud aliance nelétala. Mezi 55 novými destinacemi jsou Arménie, Ázerbajdžán, Gruzie, Kazachstán, Kyrgyzstán, Moldávie, Tádžikistán, Turkmenistán a Uzbekistán.

Dle vyjádření oneworld “se ztrojnásobí počet destinací, kam oneworld létá, v Rusku, Společenství nezávislých států a dalších částech východní Evropy na celkem 84 míst ve 26 zemích.” Současní členové aliance – British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, Malév a Royal Jordanian – létají pouze do Moskvy.

Generální ředitel S7 Vladimir Objedkov k tomu uvedl: “Stát se součástí oneworld je jedním z nejdůležitějších kroků v historii společnosti. .. Posílí nás to finančně díky zvýšeným tržbám od zákazníků aliance, kteří použijí naše spoje, a díky sníženým nákladům plynoucím ze spolupráce v alianci.”

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *