ANA zakládá nízkonákladovku společně s investory z Hong-Kongu

September 18, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Letecká doprava.

All Nippon Airways a hongkongská firma First Eastern Investment Group podepsaly dohodu o spolupráci ve věci, kterou obě strany nazvaly “první japonskou nízkonákladovou aerolinkou.” Ta by měla obsluhovat vnitrostátní i mezinárodní lety z letiště Osaka Kansai International. ANA uvedly, že Osaka byla zvolena kvůli svému 24hodinovému provozu a nevyužité kapacitě.

Prozatím bezejmenná aerolinka, jejíž značka a vedení bude nezávislé na ANA, bude oficiálně založena do konce roku. Japonští investoři budou vlastnit 66,7 % majetku (z toho 39 % přímo ANA), First Eastern bude vlastnit zbylých 33,3 %   (zákonné maximum pro zahraniční investice v Japonsku). Samotný provoz by měl být zahájen v druhé polovině příštího roku.

Podle ANA bude nová aerolinka následovat standardní rysy nízkonákladových aerolinií – propojení jednotlivých míst nonstop, vysokou vytíženost letadel, jeden typ letadel, maximální využití indrastruktury a vysokou produktivitu zaměstnanců. Základní kapitál se bude pohybovat okolo 150 milionů USD a dopravce by měl generovat zisk ve svém třetím roce.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *