Nové nízkonákladovky v Asii: Peach Aviation od ANA a zatím bezejmenná od Singapore Airlines

June 1, 2011 | By admin | Filed in: Letecká doprava.

Dvě nové nízkonákladové letecké společnosti vznikají v Asii. Společný podnik japonské ANA (All Nippon Airways) a hongkongské firmy First Eastern Investment se bude jmenovat Peach Aviation, nízkonákladová odnož Singapore Airlines zatím svůj název nemá.

Peach, tedy broskev, má v Japonsku význam dlouholetosti a stability. “Jméno Peach (Broskev) bylo vybráno, protože reflektuje náš záměr stát se úplně novým typem aerolinek, které propojují místa uvnitř Japonska i Japonsko s ostatními asijskými zeměmi,” prohlásil generální ředitel Peach Aviation Šiniči Inoue. Do vzduchu by se letadla nové aerolinky měla vznést z domovské báze na letišti Osaka Kansai v březnu příštího roku.

Singapore Airlines oznámily také záměr vytvořit nízkonákladovou divizi na střední a dlouhé tratě. “Nová aerolinka bude zakládána po dlouhém zvažování a analýze trhů,” uvedly SIA. Nová značka má cílit na vzrůstající poptávku cestujících pro létání za nízké ceny a inspirovat se úspěchem Air Asia X, které používají velké stroje A330 a A340.

Předpokládaný start nových aerolinek bude za rok, SIA je bude vlastnit, ale provoz bude zajišťován nezávisle na mateřské společnosti.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *