Lufthansa spouští lety s Airbusem A380, jsou plně obsazené

June 15, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Linky a trasy.

Lufthansa spustila 11. června své lety novým letadlem Airbus A380 na lince z Frankfurtu do Tokia Narita. Na palubě bylo 520 pasažérů a 22 členů posádky. V současné době je linka provozována třikrát týdně, od 4. srpna by měla létat denně – na konci července totiž má Lufthansa dostat druhý stroj. Třetí letadlo Lufthansy bude létat třikrát týdně do Pekingu (od 25. srpna) a čtvrté do Johannesburgu (od 25. října).

V minulém týdnu absolvoval německý dopravce několik přesunů po Evropě, aby představil A380 jiným evropským zájemcům a zemím. “Lety do Tokia jsou téměř plně obsazené až do září, s velmi velkým množstvím rezervací v první třídě,” uvedl hlavní pilot Lufthansy a provozní ředitel Juergen Raps. Letadlo je konfigurováno pro 526 pasažérů: 8 v první třídě a 98 v obchodní třídě na horní palubě a 420 v ekonomické třídě na spodní palubě.

Výlet do Bruselu měl i další důvod – ukázat letadlo potenciálním pasažérům Brussels Airlines, které jsou důležitou součástí sítě Lufthansa a mohou prodávat místa v jejich letadlech, například v A380. “Jsme příliš malí, abychom probozovali A380 sami. Díky partnerství s Lufthansou ovšem můžeme nabídnout tuto fantastickou možnost i našim zákazníkům,” dodal jeden z ředitelů Brussels Airlines Bernard Gustin.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *