Korean Air v květnu zahájí lety s Airbusem A380

January 10, 2011 | By admin | Filed in: Aerolinky, Letecká doprava.

Milano Malpensa airport - Korean Air Cargo
Creative Commons License photo credit: bibendum84

Jihokorejské aerolinky Korean Air zavedou od května 2011 do své flotily Airbusy A380, ve kterých bude celá horní paluba vyhrazena pro cestující v obchodní třídě. To má pomoci obchodním pasažérům “zažít exkluzivitu, jakoby letěli vlastním soukromým tryskáčem,” jak řekl viceprezident Walter Cho.

Tato horní paluba, nazvaná “prestižní třída”, bude mít 94 sedadel, která lze sklopit do vodorovné polohy, a vzdálenost mezi sedadly bude přibližně 180 cm. Podle W. Choa je “komfort a soukromí běžně u jiných aerolinek vyhrazeno pro cestující v první třídě.”

Díky tomuto rozmístění bude na palubě nejméně cestujících ve srovnání se stejnými stroji jiných aerolinek. 94 míst v obchodní třídě, 12 míst v první třídě a 301 v ekonomické dává dohromady pouze 407 cestujících. Vzdálenost mezi sedadly v ekonomické třídě bude téměř 90 cm.

Korean Air objednaly 10 strojů A380, ze kterých bude prvních pět doručeno do konce roku 2011 a zbylé do roku 2014. Airbusy budou nejdříve v květnu nasazeny na kratší tratě do Japonska a východní Asie, od srpna je společnost hodlá nasadit na lety do USA a Evropy.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *