Letiště Bratislava otevřelo nový terminál

June 16, 2010 | By admin | Filed in: Letiště.

Na letišti Bratislava Ivanka byl 9. června otevřen nový terminál. Prvními aerolinkami, které jej využívají, jsou již od 10. června DanubeWings na svých letech uvnitř Slovenska a do zemí Schengenského prostoru; do plného provozu se terminál dostane během června a července.

Po 16 měsících intenzivní stavby za plného provozu a bez nutnosti omezení nebo rušení letů tak mohl premiér Robert Fico za přítomnosti několika dalších hostů slavnostně přestřihnout pásku. První let do Košic odstartoval přesun operativní části letiště ze staré budovy ze 70. let 20. století, která již nedostačovala zejména kapacitně. Nový terminál je rozlohou větší, nabízí nové technologie práce se zavazadly a v oblasti bezpečnosti a umožňuje lépe směrovat toky cestujících. Ti také mohou využít novou část budouvy k nákupům.

Po přemístění nutných částí starého terminálu bude tato budova zbourána a na jejím místě vyroste druhá část modernizovaného letiště. To tak bude schopno lépe obsloužit poptávku 5 aerolinek (ČSA, DanubeWings, LOT, Ryanair, Sun D´Or International) do celkem 30 destinací.

Zdroj: routesonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *