Zaměstnanci British Airways plánují další stávky

May 11, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Letecká doprava.

British Airways se chystají na další vlnu stávek, které včera vyhlásily odborové organizace. V květnu a červnu půjde o 20 dní, zejména během víkendů. Data jsou stanovena na 18.-22. května, 24.-28. května, 30. května-3. června a 5.-9. června včetně.

Vyhlášení stávky následovalo poté, co se vedení BA nedohodlo s odboráři na znovuzavedení výhod pro transport zaměstnanců, kteří se podíleli na stávkách v březnu (jedná se o dopravu zdarma z místa bydliště do zaměstnání). Jak uvedli mluvčí odborů Derek Simpson a Tony Woodley, “pasažéři a akcionáři BA nebudou spokojeni s tím, jak se vedení společnosti zachovalo k nabídce odborů na jednání během víkendu. V našem podniku nemůže být klid, když se smysluplně nejedná a když vedení užívá disciplinární tresty při stíhání podporovatelů.”

Simpson a Woodley zároveň vyzvali vedení BA, aby se vrátilo k vyjednávání s tím, že si myslí, že sedmidenní lhůta do stávky je dostatečnou k dosažení kompromisu. Generální ředitel Willie Walsh ovšem nemá příliš pochopení pro znovuzavedení výhod. Během 7 dní stávek v březnu byly BA schopny obsolužit až 70 % svých letů díky půjčeným letadlům a 1000 zaměstnanců z jiných částí společnosti.

Zdroj: cheapflights.co.uk

Články na podobné téma:


Tags: ,

One comment on “Zaměstnanci British Airways plánují další stávky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *