Fúze United Airlines a Continental je dohodnuta

May 5, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky.

Dvě americké aerolinky United a Continental potvrdily spekulace a dohodly se na podmínkách fúze, která bude znamenat vytvoření největší světové letecké společnosti dle počtu přepravených pasažérů. Nové konsorcuim se bude jmenovat United Continental Holdings, na letadlech bude mít název United a barevné provedení Continentalu. Transakce má hodntou okolo 8 miliard USD.

Akcionáři United Airlines v novém holdingu budou vlastnit okolo 55 % hodnoty. I když obě společnosti mluví o fúzi jako o spojení “dvou sobě rovných společností”, United mají navrch z hlediska téměř všech parametrů, například tržby United byly v loňském roce 16,3 miliard USD, zatímco u Continental jen 12,6 mld.

“Je to velký den pro naše akcionáře, zaměstnance, naše společnosti. Spojujeme dvě velké firmy tak, abychom vytvořili opravdu prvotřídní a skutečně globální aerolinku,” prohlásil generální ředitel United Glenn Tilton. Mnohem negativněji se vyjádřili zástupci odborových organizací pilotů, kteří tvrdí, že “historie ukázala, že spojení dvou aerolinek je vždy velmi problematické. Podpora pilotů je jedním z bodů fúze a bude rozhodující při hodnocení, zda spojení proběhlo úspěšně, nebo ne.”

Sloučení musí ještě schválit Ministerstvo spravedlnosti USA a pokud vydá souhlas, k zahájení slučování může dojít v posledním čtvrtlení tohoto roku.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

One comment on “Fúze United Airlines a Continental je dohodnuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *