Aerolinkou roku jsou Qatar Airways, nejlepším letištěm Hong Kong

June 29, 2011 | By admin | Filed in: Aerolinky.

QATAR AIRWAYS
Creative Commons License photo credit: idf-fotos

Cenu Aerolinky roku získala letos na předávání cen Skytrax World Airline Awards společnost Qatar Airways, která předstihla loňské vítěze Singapore Airlines. Ty zůstaly druhé.

Generální ředitel aerolinek z Dauhá Akbar Al Baker prohlásil, že tohoto vítězství chtěli dosáhnout už od doby založení společnosti v roce 1997. “Chtěli jsme se dostat na vrchol v tomto odvětví průmyslu.”

“V Qatar Airways se vždy snažíme dělat věci jak nejlépe umíme. Být nejlepší aerolinkou na světě je obrovským úspěchem a odměnou,” řekl dále Al Baker. “Chtěl bych také poděkovat našim zákazníkům za pozitivní ohlasy, loajalitu a ocenění našich produktů.”
V první pětce se dále objevily Asiana Airlines, Cathay Pacific a Thai Airways. Nejlepší aerolinkou v Evropě byly vyhlášeny Turkish Airlines a cenu za nejlepší vybavení pro zábavu během letu získaly Emirates. British Airways získaly cenu za nejlepší “Business Class lounge” – za Galleries na londýnském letišti Heathrow.

Nejlepším letištěm Hong Kong, poosmé od roku 2001

Hong Kong získal cenu pro nejlepší světové letiště. Generální ředitel letištní společnosti Airport Authority Hong Kong Stanley Hui Hon-chung k tomu uvedl: “Udržovat skvělé služby zákazníkům na HKIA zůstává naší prioritou, přestože počet leteckých společností i cestujících přibývá. V roce 2010 prošlo naším letištěm 51 milionů cestujících.”

“Jsme velmi poctěni, že jsme získali cenu pro nejlepší letiště, protože je tím oceněna snaha HKIA dostát a překonat očekávání cestujících,” dodal Hon-chung.

Na dalších místech skončilo letiště Changi (Singapur), Incheon (Soul), Mnichov a Peking.

Zdroj: cheapflights.co.uk

Články na podobné téma:


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *