Turkish Airlines plánují nové linky do USA

November 9, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Linky a trasy.

Tři dny po oslavách spuštění linky mezi Istanbulem a Washingtonem oznámily aerolinky Turkish Airlines své plány na rožšíření služeb do Spojených států. Dalšími letišti by měly být Detroit, Houston, Miami, Boston a Atlanta. “Nyní vše teprvé plánujeme,” řekl generální ředitel aerolinek Temel Kotil.

Linka do Washingtonu, kde Turkish nyní létají 4x týdně, se po dodávce nových letadel na dlouhé tratě dočká rozšíření na 7 spojů týdně v létě příštího roku. “Z obchodního hlediska existují mezi Spojenými státy a Tureckem dobré vztahy,” řekl Kotil. V létě 2011 se zvýší frekvence na lince do New Yorku JFK na 14 letů týdně a Turkish přemýšlejí i o 7 spojích týdně do Chicaga a Los Angeles. “Chceme růst. Už nejsme malou tureckou aerolinkou.”

Turkish Airlines totiž v současné době disponují velkými finančními rezervami a plánují obrovské investice. “Pro nás jako dopravce není nyní nic nemožné. Jsme jedním z nejlepších dopravců na krátké tratě.” Jednu třetinu zákazníků tvoří transferoví pasažéři, jejichž počet chtějí aerolinky navýšit zvýšením počtu destinací ve své síti.

Mezi dalšími ambiciozními plány je zvýšení počtu letů do Číny ze současných 10 týdně na 21 a také získání pozice lídra v počtu letů do Afriky během příštích dvou let.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *