Turkish pokračují v agresivním růstu, objednaly další Airbusy A330-200F

March 7, 2011 | By admin | Filed in: Aerolinky.

Turkish Airlines TC-JFV
Creative Commons License photo credit: Axel Schwenke

Stejně jako Iberia i Turkish Airlines dnes oznámily, že plánují pořízení nových strojů typu A330 francouzského výrobce Airbus. Jedná se však o jejich nákladní verze, které mají pomoci zvládat nápor na lince mezi Istanbulem a Los Angeles, otevřené v minulém týdnu. Čtyřikrát týdně mezi Tureckem a Spojenými státy létají dva Airbusy A330, teď k nim Turkish přikupuje ještě tři další.

Generální ředitel Turkish Hamdi Topcu uvedl, že existuje ještě mnoho prostoru pro růst. “Dosáhli jsme zatím asi jen 50% využití potenciálních trhů. V příštích 6 měsících se naže kapacita zvýší o 144% ve srovnání s minulým rokem.” Dodal také, že aerolinky uvažují o nákupu Boeingů 747-8I a/nebo o A380, rozhodnutí má přijít příští týden.

Flotila Turkish Airlines bude na konci roku 2011 zahrnovat 172 letadel. Cílem je překonat hranici 50 milionů přepravených pasažérů ročně do roku 2020, tento rok by let s Turkish mělo absolvovat 35 milionů cestujících, což by znamenalo růst až 16,7 %. Největší brzdou je podle Topcu nedostatek pilotů, který nutí Turkish k najímání zaměstnanců ze zahraničí – v současnosti létají u Turkish piloti z 25 zemí.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *