Ryanair se bude soudit s AENA kvůli stávkám španělských dispečerů

December 21, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Letecká doprava.

Sunset at O'Hare
Creative Commons License photo credit: cyanocorax

Ryanair hodlá podniknout právní kroky proti AENA (organizaci, která sdružuje španělská letiště a řízení letového provozu), AESA (regulátoru leteckého provozu) a USCA (odborářskému sdružení letových dispečerů) kvůli nepovolené a neohlášené stávce dispečerů 3. a 4. prosince. Ryanair musel náhle zrušit přes 500 letů a tím velmi negativně ovlivnit cestu okolo 75 tisícům cestujících.

“Je nepřijatelné, že španělští dispečeři, z nich někteří pobírají až 1 milion EUR ročně, se nadále zúčastňují stávek a zpomalování své práce, čímž způsobují zpoždění a útrapy milionům cestujících po celé Evropě,” uvádí aerolinka ve svém vyjádření. Dále zopakovala svůj požadavek, aby “právo na stávku” bylo vyňato pro nutné služby jako jsou letoví dispečeři a aby směrnice EU261 o právech cestujícího dále nezahrnovalo náhradu ze strany aerolinek v případech, kdy je zavinění zpoždění nebo rušení letů mimo působnost aerolinek.

Kvůli stávkám ve Francii, Belgii a Španělsku byl Ryanair nucen tento rok zrušit více než 13 tisíc letů s více než 2,5 milionem cestujících.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *