Nový CEO Malaysian: Aerolinka se musí kompletně změnit

June 8, 2015 | By admin | Filed in: Aerolinky.
By: Auckland Photo News

Malaysia Airlines se musejí kompletně restrukturalizovat do nové společnosti a nového jména a spolu s tím i obnovit flotilu a síť linek. Tvrdí to nedávno zvolený nový ředitel společnosti Christoph Mueller. Dle rozhovoru, který poskytl po svém jmenování, bude nová společnost jako “start-up” – nové jméno, nové logo, nové možnosti. “Najali mě, abych vedl společnost úplně nově, podle podmínek v byznysu a s velmi malým prostorem pro chyby. Nepůjde o starou společnost s novým jménem, vše je nové.

Mueller dříve působil v různých evropských aerolinkách, například v irských Aer Lingus, belgické Sabeně nebo německé Lufthanse. S restrukturalizací pomůže i malajská pobočka konzultantské společnosti PricewaterhouseCoopers, jejíž ředitel bude dohlížet na převod aktiv i pasiv do nové společnosti.

Spolu se změnami ve vedení pravděpodobně přijdou i změny v ostatních částech, aby bylo možné konkurovat zejména nízkonákladovce Air Asia, která převzala většinu malajského provozu. Plánované je snížení počtu zaměstnanců asi o třetinu (aktuálně je v Malaysian zaměstnáno okolo 20 tisíc lidí), prodej několika letadel včetně dvou Airbusů A380 a také snižování nákladů, které jsou v současnosti o 20 % vyšší než u ostatních aerolinek.

Zdroj: airwise.com

 

Články na podobné téma:


Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *