Dánské letiště Billund zavedlo cestujícím možnost, aby si vytiskli zavazadlový štítek sami

October 11, 2012 | By admin | Filed in: Letecká doprava, Letiště.

Letiště Billund na západě Dánska se stalo prvním letištěm, které svým pasažérům umožnilo vytisknout si doma zavazadlový štítek zároveň s boarding passem a vyhnout se tak frontám při check-inu na letišti. Místo čekání si tak cestující mohou štítek doma vytisknout, list papíru složit do plastikového obalu a přijít rovnou k rychlé přepážce, kde své zavazadlo odevzdají.

Kjeld Zacho Jørgensen, ředitel letiště, k tomu dodává, že zavazadlové lístky byly jen dalším logickým krokem. “Už teď provádí check-in na Internetu nebo v samoobslužných kiscích přibližně 85 % cestujících.” Marketingový ředitel Jesper Klausholm doufá, že řešení způsobí v leteckém průmyslu malou revoluci: “Chceme, aby proces check-inu byl co nejjednodušší a nejefektivnější, což přinese pozitivní důsledky jak pro cestující, tak pro aerolinky, protože naším systémem snižujeme náklady.”

Službu mohou cestující v Billundu využívat teprve od 1. září, ale již nyní jsou vidět první výsledky. Možnost vytisknout si zavazadlový štítek už používá okolo 15 procent všech cestující, kteří ji mají k dispozici. Podle vedení letiště je cílem dosažení 40 % a cestujícím dát možnost při odbavení úplně vynechat letištní personál.

Zdroj: airlinetrends.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *