Kvůli sopečnému prachu nelétá několik evropských aerolinek

May 24, 2011 | By admin | Filed in: Bezpečnost, Letecká doprava.

Sopečný prach z islandské sopky Grímsvötn způsobil rušení letů několika evropských aerolinek. Omezení provozu jsou následující:

Ryanair

Irský úřad pro letectví doporučil Ryanairu, aby neprovozoval žádné lety do ani z Edinburgu, Glasgowa Prestiwcku a Aberdeenu, a to nejméně do 13. hodiny. Cestující si mohou let přebookovat nebo požádat o vrácení peněz.

British Airways

Nejméně do 14. hodiny nebudou létat spoje mezi Londýnem a Skotskem. Cestující si mohou také přebookovat let nebo zažádat o vrácení peněz.

easyJet

Zrušeny lety z Invernessu, Aberdeenu, Edinburgu a Glasgowa. Zároveň vyzývá easyJet cestující z Newcastlu, Belfastu, Liverpoolu a Manchesteru, aby si zkontrolovali, zda jejich spoj poletí. Pokud ne, mohou si zdarma změnit rezervaci nebo zažádat o peníze zpět.

Aer Lingus

Irská aerolinka nelétá na linkách Dublin-Glasgow, Dublin-Aberdeen, Dublin-Edinburg, Shannon-Glasgow a Cork-Glasgow. Cestující si také mohou zdarma změnit rezervaci nebo chtít peníze zpět.

Flybe

Nelétá se na linkách Aberdeen-Birmingham, Aberdeen-Manchester, Aberdeen-Londýn Gatwick, Inverness-Manchester a Inverness-Londýn Gatwick. Cestující si mohou vybrat jiný let v příštích 14 dnech nebo zažádat o vrácení peněz.

KLM

Holandská společnost dnes nelétá z a na letiště v Aberdeenu, Glasgow, Edinburgu a Newcastle. Cestující aerolinka informuje a přebookuje je na jiné lety.

Zdroj: cheapflights.co.uk

Články na podobné téma:


Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *