Většina brazilských letišť nebude připravena na MS ve fotbale 2014

April 19, 2011 | By admin | Filed in: Letecká doprava, Letiště.

International parade
Creative Commons License photo credit: Aine D

Výzkumná zpráva, kterou si objednala brazilská vláda, uvádí, že většina letišť, které v současnosti procházejí úpravami kvůli Mistrovství světa ve fotbale v roce 2014, nebude dokončena včas. Je tedy velmi pravděpodobné, že fanoušci budou ve frontách trávit dlouhé hodiny.

Pouze 2 ze 13 terminálů jsou momentálně naplánovány tak, že v době zahájení šampionátu budou připraveny, a třetí bude hotovo, “pokud vše půjde dobře,” uvádí dále zpráva brazilského Institutu pro aplikovaný ekonomický výzkum (IPEA). Na vině je nedostatek financí pro investice do špatné infrastruktury – od přeplněných letišť, přes bídný stav silnic po nedostatečnou veřejnou dopravu ve městech, jako jsou Sao Paulo nebo Rio de Janeiro.

V době MS se očekává nápor 800 tisíc až 1 milionu fotbalových fanoušků. Brazilská vláda sice slíbila, že veškeré stavby budou připraveny – už proto, že o dva roky později Rio hostí Letní olympijské hry – ale to se nejspíše nestane. 8 ze 13 letišť v hostitelských městech nestihnou úpravy dokončit a nové letiště v dalším městě Natal také nemá stanovené datum dokončení.

Zdroj: airwise.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *