Evropský komisař pro dopravu kritizuje ruské aerolinky

November 27, 2010 | By admin | Filed in: Letecká doprava.

Aeroflot
Creative Commons License photo credit: yab994

Evropský komisař pro dopravu Siim Kallas v minulém týdnu vydal velmi ostrou zprávu, ve které kritizuje ruskou leteckou dopravu, a obviňuje Rusko z “nedostatečného zájmu o obrovský potenciál, který mají pro světové letectví.” Kallas dále řekl, že “v zemi není žádná aerolinka, která by byla na globálním trhu schopna konkurovat jiným světovým společnostem. Aeroflot má asi 100 letadel, Air France-KLM 624.”

Dále kritzoval i vedení státu ohledně infrastruktury, protože “kromě Moskvy a Petrohradu je velký nedostatek moderních letišť. Za posledních 15 let se počet provozovaných letišť značně snížil, je jen pár moderních zařízení. Je potřeba velkých investic do vybavení.”

Vztahy mezi EU a Ruskem jsou v otázce letectví poměrně napjaté kvůli poplatkům, které musí evropské aerolinky platit za přelety nad Sibiří. Evropská komise v minulém měsíci spustila zkoumání, zda dvojstranné dohody o letecké dopravě, které s Ruskem podepsaly Francie, Německo, Rakousko a Finsko, nejsou porušením evropských smluv.

“A samozřejmě, stále existuje netransparentní systém daní, celních procedur a tarifů, které omezují hospodářskou soutěž a možnost volného pohybu práce,” dodal Kallas.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *