American Airlines a JAL zahájí joint venture 1. dubna

January 13, 2011 | By admin | Filed in: Aerolinky.

American Airlines a Japan Airlines oznámily, že svůj společný podnik na trasách mezi Japonskem a Spojenými státy zahájí k 1. dubnu letošního roku. Kooperace začne nejdříve na 10 linkách. V minulém roce povolily tuto spolupráci antimonopolní úřady na obou stranách Tichého oceánu poté, co stejnou smlouvu dohodly vlády obou zemí.

Mezi první linky budou ze strany Japan Airlines patřit Tokyo Narita – New York JFK, Chicago O’Hare, Los Angeles a Vancouver a Tokyo Haneda – San Francisco. American Airlines budou provozovat Tokyo Narita – New York JFK, Chicago O’Hare, Los Angeles a Dallas/Fort Worth, Tokyo Haneda – New York JFK, Peking – Chicago O’Hare, Šanghaj – Chicago O’Hare a Los Angeles.

Obě aerolinky momentálně pracují na přemisťování zázemí na letištích blíže k sobě a na koordinaci letových řádů, aby zákazníkům nabídli co největší pohodlí. Počet linek má expandovat hned, jakmile společnosti obdrží další povolení na nové linky ze strany úřadů. Do té doby budou American a JAL alespoň sdílet sedadla na 123 linkách American po Spojených státech a JAL v Japonsku.

Stejné povolení pro společné provozování linek přes Tichý oceán získaly minulý rok i United Airlines, Continental Airlines a ANA.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *