Norwegian otvírá bázi v Helsinkách

October 5, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Linky a trasy.

Norský dopravce Norwegian otvírá bázi ve finském hlavním městě Helsinki. Na letišti Vantaa budou umístěna 3 letadla, čímž může dopravce nabídnout 2 nová vnitrozemská spojení a navýšit počet mezinárodních linek ze dvou na 13. Posílí tak svou pozici druhého největšího skandinávského dopravce a třetí největší nízkonákladové aerolinky v Evropě. V současné době zajišťuje dopravu mezi 93 destinacemi na celkem 238 linkách.

“Vstoupili jsme na finský trh v dubnu a již po pěti měsících vidíme, že naše linky jsou velmi úspěšné. Věříme, že finským obchodním cestujícím i těm, kteří cestují za zábavou, nabídneme dostupné a atraktivní destinace a ceny,” uvedl generální ředitel aerolinky Bjørn Kjos.

Ceny letenek začínají na 29 EUR pro vnitrostátní let a do běžných destinací v Evropě, nejméně 59 EUR zaplatíte za letenku do vzdálenějších destinací na jihu Evropy.

Domácí lety

Nové linky budou od 31. března spojovat Helsinki s letišti v Oulu (4x denně) a Rovaniemi (1x denně).

Mezinárodní linky

Již od letošního dubna létá Norwegian na linkách HEL-Stockholm a HEL-Oslo. V příštím roce – v polovině května – se nabídka rozšíří o spoje do Kodaně, Málagy, Nice, Chánie (Kréta), Říma, Barcelony, Splitu, Alicante a na londýnské letiště Gatwick.

Zdroj: routesonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *