Zaměstnanci BAA budou stávkovat

August 18, 2010 | By admin | Filed in: Letecká doprava, Letiště.

Členové odborářské organizace Unite, kteří jsou zaměstnáni na letištích v Southamptonu, Edinburghu, Glasgow, Aberdeenu a na londýnském Heathrow, hlasovali o možné vstupu do stávky jako odpovědi ve sporu o platy. Hlasování dopadlo 3:1 pro stávku.

Unite vysvětlovala své rozhodnutí: “V tomto roce obdrželi zaměstnanci jen základní navýšení okolo 1 procenta a BAA také odmítá zaslat 1150 GBP, které zaměstnanci očekávali. Bohužel BAA nechce slyšet požadavky na férové ohodnocení svých lidí za jejich práci, která udržuje společnost v chodu.”

Jako odpověď BAA nabídla podmínečné navýšení platů o 1,5 procenta. “Věříme, že je to odpovídající nabídka v době, kdy se BAA a její zákazníci snaží vypořádat se snížením počtu cestujících kvůli dopadům krize a sopečného popela. Je nám líto rozhodnutí Unite, které bude mít negativní efekt na miliony cestujících a image Británie v zahraničí.”

Stávka bude pravděpodobně znamenat uzavření letišť – pro BAA pracují bezpečnostní zaměstnanci, hasiči nebo technici. Otevřená by zůstala jen ta letiště, která nepatří pod BAA, např. londýnské Luton a Gatwick. Přesná data stávek nejsou stanovena, nejbližším termínem by mohl být už 23. srpen.

Zdroj: cheapflights.co.uk

Články na podobné téma:


Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *