Ryanair rozšiřuje svou síť ve Španělsku

June 25, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Linky a trasy.

Ryanair se rozhodl posílit svou pozici na španělském trhu otevřením dvou nových bází. V Málaze otvírá pátou bázi v zemi pro 4 letadla, které během několika dní vyrazí na 20 nových tras. Po Alicante, Gironě, Madridu a letišti Reus tak přijde na řadu středomořské město na jihu Španělska.

Celkem tak bude z letiště létat na 44 vnitrostátních a mezinárodních tras, provozováno bude celkem 360 letů týdně. Investice ve výši nejméně 250 milionů USD by pak měla navýšit počet cestujících nejméně o 2 miliony ročně.

Šestá báze bude otevřena v září na letišti Barcelona El Prat a sedmou bude Valencie. Tam se Ryanair vrací po dvou letech v listopadu Tohoto roku. Ze své 43. báze by měl vypravovat dva Boeingy na celkem 10 nových tras, čímž letiště navýší počet destinací na 31.

Irský nízkonákladový dopravce oznámil své rozhodnutí poté, co se španělský ministr pro turismus Belen Juste zavázal, že se vláda bude podílet na propagaci a reklamní kampani. Ta by měla pomoci letišti ve Valencii změnit loňský propad počtu cestujících ve výši 18 % (1 milion pasažérů). Ryanair by měl ve Valencii investovat okolo 140 milionů USD a provozovat cca 260 letů týdně. Novými linkami budou:

Palma de Mallorca a Ibiza – denně

Paříž Beauvais a Santiago de Compostela (4x týdně)

Marseille, Marrakéš, Terst a Sevilla (3x týdně)

Fuerteventura a Mnichov Memmingen (2x týdně)

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *