Novinky u ČSA: návrat dálkových linek, vyřazení Boeingů a nové linky

December 5, 2012 | By admin | Filed in: Aerolinky, Letecká doprava.

Na včerejší tiskové konferenci představili prezident Českých aerolinií Philippe Moreels a viceprezident pro marketing a obchod Jiří Marek několik novinek, které ČSA chystají na příští rok.

Nové letadlo ve flotile – Airbus A330

Od června 2013 přibude mezi letadly i letoun Airbus 330, určený pro dálkové lety. První představenou destinací je jihokorejský Soul, což znamená posílenou spolupráci a codeshare s Korean Air a pro české cestující také snadnější přístup do oblasti Asie a Tichomoří, např. Číny, Japonska nebo Indonésie. Lety budou českým strojem provozovány s odlety v sobotu a neděli z Prahy a v neděli a úterý ze Soulu; Korean Air na lince zůstávají se 4 lety týdně. A330 není momentálně plánován na linky do USA.

Nové linky, zvýšené frekvence některých existujících

Pro lepší spojení cestovatelů dále do západní Evropy bude na letišti v Praze zavedena nová vlna odletů do destinací jako jsouBerlín, Düsseldorf, Hamburk, Kodaň, Milán nebo Stockholm. Nové linky budou otevřeny do Nice, Florencie, Curychu nebo Mnichova.

Vyřazení posledních kusů Boeing 737-500

Po skončení zimní sezony budou z flotily vyřazeny poslední kusy Boeing 737-500; všechny linky tak budou výhradně operovány stroji Airbus a ATR.

Zdroj: airways.cz, planes.cz

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *