Lufthansa znovu zavádí FlyNet pro zábavu cestujících během letu

December 4, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Letecká doprava.

27.11.10 MUC Lufthansa Cityline CRJ200LR D-ACHE
Creative Commons License photo credit: spotterjohnsen

Německá národní aerolinka Lufthansa opětovně po 4 letech spouští systém pro zábavu cestujících během letu FlyNet. Stane se tak první aerolinkou, která umožní širokopásmové připojení k Internetu pasažérům na mezikontinentálních letech. Nejprve ovšem pouze na letech přes severní Atlantik, další destinace budou následovat nejpozději do konce roku 2011.

Systémem FlyNet je vybaveno 7 strojů Airbus, konkrétně A330, které létají na trasách mezi Frankfurtem a New Yorkem JFK, Detroitem a Atlantou. Do konce února příštího roku jich chce mít Lufthansa 20.

Technické zabezpečení služby mají na starosti Panasonic Avionics Corp. a Deutsche Telekom a jako první byly zprovozněny datové služby pro laptopy a chytré telefony (přes Wifi připojení), služby GSM sítí přijdou na opčátku příštího roku, ale přenos hlasu umožněn nebude. Panasonic pro své řešení získal souhlas 200 zemí světa a očekává stejné rozhodnutí z Ruska a Číny v prvním čtvrtletí roku 2011. Mimo Lufthansy má výrobce smlouvy také s Turkish Airlines, Cathay Pacific, Dragonair a Gulf Air.

Ceny připojení jsou 10,95 EUR za 1 hodinu (nebo 3500 mil) nebo 19,95 EUR za 24 hodin (nebo 7000 mil). Stávající zákazníci Deutsche Telekom budou platit jen 1,80 EUR za každých 10 minut připojení. Do 31. ledna navíc bude služba úplně zdarma.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *