Ryanair omezí lety z Frankfurt-Hahn o 30 procent

October 28, 2010 | By admin | Filed in: Aerolinky, Linky a trasy.

O 30 procent omezí irský dopravce Ryanair lety z německého letiště Frankfurt-Hahn v létě příštího roku. Na vině je nová ekologická daň, kterou zavedla německá vláda na všechny lety z domácích letišť. Pro lety po Evropě byl zaveden poplatek 8 EUR za každého pasažéra.

Z 11 letadel na bázi v Hahnu zůstane na letišti 8, počet spojení se sníží z 54 na 45 a počet letů týdně z 532 na 382. Tyto kroky budou znamenat snížení i počtu pracovních míst na německém letišti – o práci přijde přibližně 1000 lidí, včetně 150 pilotů a členů posádek.

Od léta tak nebudou provozovány linky do Agadiru, Berlína (již od 10. ledna), Gdaňsku, Gothenburgu, Klagenfurtu, Prahy, Santiaga de Compostela, Sevilly a Wroclawi. Frekvence na 15 dalších spojích budou omezeny. Zástupce ředitele Michael Cawley k tomu uvedl: “Ryanair přesune svá letadla do zemí, které turisty vítají, místo aby na ně uvalovaly daně. Žádáme německou vládu, aby přehodnotila své kroky proti turistům a podívala se na důsledky na cestovní ruch v Irsku a Velké Británii, kde došlo ke snížení letů a počtu návštěvníků.”

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *