Aliance SkyTeam se rozšíří do jižní Ameriky, přijme Aerolineas Argentinas

October 20, 2010 | By admin | Filed in: Letecká doprava.

Do konce tohoto měsíce podepíšou zástupci společnosti Aerolíneas Argentinas a aliance SkyTeam dohodu, která “oficiálně zahájí proces vstupu prvního jihoamerického člena do aliance SkyTeam”, oznámila aliance v úterý. Podpoří tak své snahy o posílení pozic v tomto regionu.

“Aliance aktivně pracuje na své pozici v jižní Americe, v regionu s vysokým růstem a pozitivním výhledem do budoucna.” Plné členství by argentinské aerolinky měly získat během roku 2012.

Aerolinky byly znovu znárodněny v roce 2008 poté, co španělská společnost Grupo Marsans byla konstatně kritizována za špatné služby, zpoždění a nepravidelnosti letů. “Koupit si letenku a doufat, že odletíte načas, to bylo jakou koupit si lístek do loterie,” prohlásil prezident Mariano Recalde, který věří, že společnost se vrátí do černých čísel v roce 2012.

Podle slov aliance je jižní Amerika obtížným regionem “kvůli rozdrobenosti trhu. Nemůžete přijít s jedním řešením a chtít, aby fungovalo. Místo toho musíte nakupovat po částech,” prohlásil předseda SkyTeamu Leo van Wijk. V současné době má SkyTeam 13 členů, v současné době probíhají přípravy vstupu také u China Airlines a China Eastern Airlines.

Zdroj: atwonline.com

Články na podobné téma:


Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *