Island láká cestovatele novou virální kampaní

June 22, 2010 | By admin | Filed in: Letecká doprava.

Islandská vláda se rozhodla podpořit odvětví turismu ochromeného výbuchy sopky a následnými oblaky prachu a zařadila cca 100 tisíc svých obyvatel do masivní reklamní kampaně. Virální video “Inspirováno Islandem” se dočkalo odezvy více než pěti miliónů zpráv na Twitteru a podpory mnoha celebrit, např. Yoko Ono. Island ve svém videu jasně oznamuje zájemcům o návštěvu, že sopka Eyjafjallajökull již nechrlí prach a lety do Reykjavíku jsou bezpečné.

Kampaň začala 3. června, kdy byli obyvatelé ostrova pozvání k registraci na stránku inspiredbyiceland.com a zadat jednoduchou zprávu o tom, co se jim ve své zemi líbí. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a zanedlouho již sdílelo fotografie a videa z Islandu přes milión lidí.

Yoko Ono napsala o kampani na svůj blog Imagine Peace, herec a básník Viggo Mortensen natočil video pro stránku inspiredbyiceland.com, ve kterém vychvaluje krásy islandské přírody. Dokonce i kuchař Jamie Oliver přispěl svým kouskem, když Brity podporoval v experimentování s isladnským jídlem.

Katrín Júlíusdóttir, islandská ministryně průmyslu, dále uvedla: “Je neuvěřitelné vidět tolik lidí, kteří naši kampaň podporují. Dokázali jsme říci celému světu, že Island je zemí, která inspiruje každého, kdo k nám přijede.” Yoko Ono k tomu dodává: “Erupce Eyjafjallajökullu přinesla Islandu tolik pozornosti a zájmu, jako nikdy předtím. Negativem je, že si všichni myslí, že je ostrov pokryt popelem a je vyhlášen stav nouze. Pravdou je, že erupcí byla zasažena jen malá část země.”

Aerolinka Iceland Express dále spustila slevovou akci na lety do New Yorku z několika evropských letišť, které mají mezipřistání v Reykjavíku.

Zdroj: cheapflights.co.uk

Články na podobné téma:


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *