Co se to děje s low-costy?

December 1, 2009 | By admin | Filed in: Aerolinky.

Včerejší den nabídl několik zajímavých zpráv, které se přímo týkaly low-cost aerolinek operujících na našem území.

Nejpřekvapivější je pravděpodobně oznámení ČSA, že končí prodej levnějších letenek za jednotnou cenu pod značkou Click4Sky. Server click4sky.com nebude vypnut, ale zákazníci na něm uvidí pouze nejlevnější tarif, který v dané chvíli ČSA nabízí. Jakousi omluvou pak může být vyjádření, že místo 38 destinací bude nyní k dispozici o třicet více. Více informací např. na idnes.cz.

Ryanair se rozhodl, že od 1. ledna zruší možnost zaplatit kartou Visa Electron zdarma, bude přiřazena do běžných tarifních pásem, což znamená 5 eur za každou jednosměrnou letenku. Jedinou možností, jak stále využívat placení za letenky bez poplatku, je bankovní převod nebo použití předplacené karty MasterCard Prepaid. O způsobech, jak se k této kartě dostat, se velmi dobře rozepisuje Dalibor Z. Chvátal na serveru mesec.cz.

Pozitivy tak zůstane vyjádření WizzAiru o otevření nových linek (a posílení stávajících) do Rumunska a easyJetu chystajícím deset nových linek (převážně z Milána a Paříže do Středomoří). Proti předchozím je to ovšem málo.

Články na podobné téma:


Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *